Wonen in Hilversum

Hilversum, een prachtige stad gelegen in t’Gooi en bij de meeste mensen bekend als mediastad van Nederland. Hilversum heeft ruim 87.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de randstad. Fraai gelegen in de natuur maakt het Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de randstad.

Wonen in Mediastad Hilversum en winkelhart van het Gooi

Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn?

Hilversum in ‘t Gooi

Bijna elke Nederlander kent ‘t Gooi wel. Ben je er zelf niet geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van tv. ‘t Gooi staat bekend om de brede lanen met hoge bomen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in ‘t Gooi. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

De gemeente Hilversum heeft de natuur hoog in het vaandel staan. De stad is dan ook zeer groen te noemen en door het vele aantal tuinen wordt de stad ook wel eens ‘tuinstad’ genoemd. ‘t Gooi is glooiend en is een bijzonder landschap in het zo platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in t’ Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar volop wandel en recreatie mogelijkheden zijn.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is ook zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Inwoners noemen als pluspunten de natuur, de centrale ligging, de rust en toch niet ver van grote steden in de Randstad. Dit alles maakt het wonen in Hilversum als een waar genoegen. En je zult merken dat de sfeer in de stad heel goed is, omdat iedereen zo geniet van Hilversum!

Wijken en buurten van Hilversum

Populaire buurten van Hilversum:
Trompenberg
Hilversumse Meent
Astronomischebuurt

Waarom wonen in Hilversum?

FEITEN EN CIJFERS
PROVINCIE: NOORD-HOLLAND
OPPERVLAKTE: 4635 HA, WAARVAN 73 HA AAN WATER
BEVOLKINGSDICHTHEID: 1894 INWONERS PER VIERKANTE KM
INWONERS: 88008 (WAARVAN DE GROOTSTE GROEP, 27%, LEEFTIJDSCATEGORIE 45 T/M 64 JAAR IS)
GEMIDDELDE PRIJS WONING IN HILVERSUM: 318.434 EURO (DEC. 2015)

BEREIKBAARHEID
check-8pxUITVALSWEGEN
check-8pxNS STATION AANWEZIG (2 STUKS)
check-8pxBUSVERBINDING MET OMGEVING

OMGEVING
check-8pxVEEL GROEN, MET MOOIE BOSSEN
check-8pxKINDVRIENDELIJKE BUURTEN

BUITEN/SPORT
check-8pxSPEELTUIN/SPEELMOGELIJKHEID
check-8pxVOETBALVERENIGING AANWEZIG
check-8pxTENNISVERENIGING AANWEZIG
check-8pxBADMINTONVERENIGING AANWEZIG
check-8pxBASKETBALVERENIGING AANWEZIG
check-8pxVOLLEYBALVERENIGING AANWEZIG
check-8pxHOCKEYCLUB AANWEZIG
check-8pxRUGBYCLUB AANWEZIG

VOORZIENINGEN
check-8pxCOMPLEET WINKELGEBIED, GROOTSTE VAN HET GOOI
check-8pxMARKT OP ZATERDAG
check-8pxMEER DAN 20 RESTAURANTS
check-8pxJACHTHAVEN AANWEZIG
check-8pxZWEMBAD

Kenmerken van Hilversum

MEDIAPARK

Het mediapark van Hilversum is misschien wel het meest bekend als kenmerk van de stad. Vele tv-programma’s worden hier opgenomen door bedrijven als RTL en NPO. Het gebied is openbaar te bereiken maar niet altijd vrij te betreden. Naast het mediapark zitten er door Hilversum meerdere bedrijven die hier een dienstverlening aanrichten.

DUDOK BOUWSTIJL

Het gemeentehuis (en Raadhuis) van Hilversum zijn ontworpen en gebouwd in de stijl van Dudok. Een redelijk snel te herkennen bouwvorm die voornamelijk bestaat uit hoekige elementen. Naast het gemeentehuis zijn er veel woningen en gebouwen in Hilversum die deze stijl meedragen. Ook de zandgeel kleurige steenkleur is identiek voor de architect W.M. Dudok.

GEBIED HILVERSUM/’S-GRAVELAND

Een pracht wandelgebied gelegen tussen Hilversum en ‘s-Gravenland. Voorzien van duidelijke wandelpaden en bewegwijzering wandel je door indrukwekkende bossen met enorme (oude) bomen. Onderweg ontdek je een bloeiende historie aan cultuur en natuur.

BEELD EN GELUID

Gelegen aan het Mediapark het indrukwekkende en zeer opvallende gebouw van het Beeld en Geluid Experience. Tijdens het langsrijden is het al direct te herkennen aan de vele kleuren waarmee het gebouw decoratief is afgewerkt. De geschiedenis van de Nederlandse televisie en radio is hier te bewonderen, je kan zelf je eigen televisieprogramma samenstellen. Kijken, doen en beleven is waar het om gaat bij Beeld en Geluid, wat is ontstaan uit het Omroepmuseum.

HET SPANDERSWOUD

Een groot uitgeslagen bos dat sinds 1981 zoveel mogelijk zijn eigen gang mag gaan. Omgevallen bomen blijven liggen, niks wordt gesnoeid of weggehaald. Hierdoor is ontstaan een wild natuurgebied waar veel dieren leven. Aan de zuidkant zijn enkele waterpartijen en aan de westzijde akkers die het Spanderswoud scheiden van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen. Leuk en speciaal voor kinderen aangelegd is het kleuterpad wat zorgt voor een natuurbeleving.

WINKELCENTRUM

Hilversum kent van alle plaatsen uit het Gooi het grootste winkelgebied waarin alle winkels te vinden zijn die een mens nodig heeft. Met een hoofdstraat en wat zij-straaten en een paar pleinen is het een gezellig onderkomen met genoeg horeca mogelijkheden voor een kopje koffie en/of een lunch. Het winkelgebied kent ook een overdekt gedeelte, het Hilvertshof, dat als praktisch is met regenachtige dagen.

Werken in Hilversum

Hilversum is de grootste plaats binnen het Gooi en heeft altijd al een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, denk hierbij aan chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Dit is later door de gemeente stopgezet en is er gekozen voor een schonere arbeidsmarkt. Met het inmiddels wel wereldberoemde Mediapark worden vele media concepten ontwikkelt en staat innovatie altijd voorop. Binnen het mediapark in Hilversum is men dan ook altijd opzoek naar de beste werknemer die de geschikte kandidaat zal zijn voor de invulling van een vacature bij een radio of tv zender. In Hilversum zijn meerdere grote bedrijven die een internationale betekenis hebben, zo is onder andere Nike gevestigd in Hilversum. Heb jij een mooi CV en opzoek naar een leuke functie met uitdaging? Dan is Hilversum een uitgekozen plaats voor een nieuwe baan.

Bereikbaarheid Hilversum

Hilversum is vanaf buitenaf goed bereikbaar. Nabij de A1, drie treinstations en meerdere verbindingswegen is de stad goed te bereiken. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken per auto omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum en die is eenrichting. De fiets biedt hierin wellicht meer uitkomsten.

MAKELAAR IN HILVERSUM

Benieuwd geworden naar het wonen in Hilversum? Of Hilversum tegenwoordig nu een stad of dorp is zijn de meningen over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland.

Wilt u ook in de lijst met makelaars staan? gooiswonen@gmail.com
Bekijk het overzicht aan makelaars uit Hilversum.

Kaart van Hilversum

Winkelgebied van Hilversum

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van het Gooi en hiermee het kloppende hart voor winkelend Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kan je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben.

Het winkelcentrum van Hilversum is daadwerkelijk ook echt het centrum van de stad. Centraal in Hilversum met aangrenzend het centraal station van de media hoofdstad en de omringende randweg vanaf waar het winkelgebied te bereiken is.

De Groest, het marktplein en de Kerkstraat behoren tot het shopping area gebied. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie. Buiten het middelpunt van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen.

Parkeren centrum Hilversum

Er zijn genoeg parkeermogelijkheden rondom het winkelgebied. Naast parkeerplekken ook een aantal parkeergarages.

Borrelen, lunchen en eten in Hilversum

Hilversum is qua hoeveelheid horeca zeker onder de noemer ‘bruisend’ te plaatsen. ‘s Avonds, en dan zeker rond het weekend, is de Groest van Hilversum een soort van horeca strip met allerlei leuke eettentjes en kroegen. De Groest is echt het uitgaansgebied van Hilversum. In de avonduurtjes zijn hier veel jongeren te vinden die van de ene kroeg naar de andere café hoppen. Rondom het centrum zitten verschillende soorten restaurant: van een eenvoudige Chinees tot een wat luxere Franse keuken. Hilversum hoeft voor een hapje of drankje niet verlaten te worden.

ONTBIJTEN IN HILVERSUM

Your Coffee Hilversum
Coffee en een voedzaam ontbijt in het centrum van Hilversum. Gezellig en goed bereikbaar! Vanaf 9 uur geopend.

LUNCHEN IN HILVERSUM

De Jonge Haan
Een leuk en gezellig restaurant voor een aangename lunch. Gelegen nabij het centrum en in een prachtige buurt van veel groen en statige villa’s. Al jaren een begrip in Hilversum en meer dan de moeite waard om je smaakpapillen te activeren
Restaurant Parc
Gelegen aan stadspark de Oude Haven met een leuk uitzicht over de ‘vallei van Hilversum’. Met een mooi zomers terras is dit de plek voor een heerlijke lunch.

BORRELEN IN HILVERSUM

Flinders Cafe
Gelegen aan het winkelgebied in het centrum van Hilversum ligt deze leuke borrelplek. Of je nu binnen of buiten zit het is hier heerlijk mensen kijken onder het genot van een wijntje of biertje met een klein hapje van de kaart.

DINEREN IN HILVERSUM

Restaurant Rex
Een restaurant op de Groest met een zeer warme en luxe uitstraling. Een kaart om je vingers bij af te likken en het restaurant beidt de mogelijkheid om na het dineren nog een drankje te doen.
Fat Joe’s
Een gezellig aangekleden locatie met de heerlijkste pasta’s en bijbehorende wijnen. Dat is Fat Joe’s!

UITGAAN IN HILVERSUM

Hilversum heeft het levendigste uitgaansgebied van het Gooi. Met veel kroegen en dancings aan de Groest is Hilversum tot in de late uurtjes levendig te vinden. Tenten die tot laat te bezoeken zijn onder andere Club Rex en The G-Spot. Ook heeft Hilversum een echt poppodium met veel leuke optredens en feesten dit alles onder de naam De Vorstin.