Wonen in de Astronomische buurt

De Astronomischebuurt in Hilversum grenst aan de Zuiderheide en is het beste kort en krachtig te omschrijven als geliefd, groenrijk, ruimtelijk opgezet met voornamelijk jaren ’30 woningen.

Wanneer je vanuit Laren Hilversum binnenkomt rijden beland je direct in de Astronomischebuurt van Hilversum. Met aan de rechterzijde een redelijk formaat bos met zeer oude en grote bomen en links de eerste (vrijstaande) huizen van de buurt. De achterliggende straten als de Orionlaan en de Siriusstraat zijn fraaie straten met huizen uit de jaren ’30. Deze twee straten en de verderop liggende kleinere arbeiderswoningen en appartementen grenzen aan de heide tussen Hilversum en Laren. Een fantastisch woongenot, zeker als je honden en/of kinderen hebt. Met een paar stappen bevind je je op de heide waar je kunt fietsen en wandelen.

Bereikbaarheid van de Astronomische buurt

De buurt is vanaf de snelweg (en Laren) direct aan te rijden via de Hilversumseweg, de verbindingsweg tussen de snelweg/Laren en Hilversum. Vanuit omliggende plaatsen is aan te bevelen via de snelweg de A1 aan te rijden.

Voorzieningen Astronomische buurt Hilversum

Supermarkt 600m
Treinstation 1,6km
Ziekenhuis 2,6km
Huisarts 500m
Bioscoop 1,7km
Restaurant 400m
Zwembad 700m
KDV 500m
Basisschool 500m