Wonen in Laren

Het authentieke Gooi vindt u in Laren, het oudste dorp van regio ’t Gooi. Laren is een rustig dorp, dat een gunstige ligging heeft dichtbij uitvalswegen en grote steden. Een ideale woonplaats voor als u rust zoekt maar toch genoeg activiteiten in de buurt wilt hebben. Laren heeft een inwonersaantal van iets meer dan 10.000 inwoners. Het dorp is geschikt voor families met kinderen; Laren heeft namelijk vijf basisscholen en twee middelbare scholen.

Gunstige ligging van Laren

Laren is een dorp gunstig gelegen in Noord-Holland. Binnen een half uurtje bent u in het centrum van grote steden. Daarbij ligt Laren dichtbij de snelwegen A1 en A27, waardoor u gemakkelijk naar vele plekken in het land kunt rijden.

Natuur rondom Laren

Laren wordt omringd door natuur: veel groen, heide en bossen. De Westerheide is een heidegebied bij Laren waar u veel wandelaars zult tegenkomen. Ditzelfde geldt voor het aangrenzende Zuiderheide, dat in beheer is van het Goois Natuurreservaat. Hier kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. Op deze heidegebieden zult u veel buurtgenoten tegenkomen die met de hond en/of het gezin een wandeling maken. Gebruiker is om aansluitend ergens een lekker kopje koffie te gaan drinken. Laren is namelijk rijk aan knusse eet- en drinktentjes.

Sport en cultuur

Ook al is Laren een dorp, toch heeft het een van de bekendste hockeyclubs van Nederland. Hockeyclub de Larensche Mixed Hockey Club speelt in de hoogste klasse. Ook andere sportverenigingen zijn er te vinden, zoals tennis, voetbal, volleybal en paardensport. Ook qua cultuur is er genoeg te doen in het Gooische dorp. Laren heeft een kunstenaarsverleden dat terug te vinden is in het bekende Singer museum, een aanrader voor kunstliefhebbers. Liefhebbers van theater kunnen terecht in het Singer theater, waar wekelijks theater-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen te bewonderen zijn.

Het centrum van Laren

Het centrum van Laren is een gezellige plek met winkels, terrasjes en restaurants. In de zomer zijn de terrasjes gezellig gevuld en er heerst een gemoedelijke sfeer. Laren heeft een Gooische sfeer, wat betekent dat er veel luxe boetiekjes en winkels zijn. Laren is een authentiek dorp met veel charme en zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en gezelligheid. Wonen in Laren zorgt voor optimaal leefgenot.

Wijken en buurten van Laren

Waarom wonen in Laren?

FEITEN EN CIJFERS
PROVINCIE: NOORD-HOLLAND
OPPERVLAKTE: 1241 HA, WAARVAN 0 HA AAN WATER
BEVOLKINGSDICHTHEID: 875 INWONERS PER VIERKANTE KM
INWONERS: 10942 (WAARVAN DE GROOTSTE GROEP, 16%, LEEFTIJDSCATEGORIE 0 T/M 14 JAAR IS)
GEMIDDELDE PRIJS WONING IN LAREN: 845.041 EURO (DEC. 2015)

BEREIKBAARHEID
check-8pxUITVALSWEGEN
check-8pxBUSVERBINDING MET OMGEVING

OMGEVING
check-8pxVEEL GROEN, BOSRIJKE OMGEVING
check-8pxKINDVRIENDELIJKE BUURTEN
check-8pxIN DE TOP 10 NEDERLANDSE WOONPLAATSEN

BUITEN/SPORT
check-8pxSPEELTUIN/SPEELMOGELIJKHEID
check-8pxVOETBALVERENIGING AANWEZIG
check-8pxTENNISVERENIGING AANWEZIG
check-8pxHOCKEYCLUB AANWEZIG

VOORZIENINGEN
check-8pxBAKKER/SLAGER/GROENTEBOER/SUPERMARKT
check-8pxWINKELCENTRUM IS VOORNAMELIJK OP FASHION GERICHT
check-8pxMARKT OP VRIJDAG
check-8pxMEER DAN 10 RESTAURANTS

Kenmerken van Laren

DE BRINK

De Brink van Laren is eigenlijk het middelpunt van het dorp. Alle wegen die naar Laren leiden komen uit op de Brink. De Brink is te herkennen als een open, maar wel ‘landelijk’, plein met bosschages en vijver met fontein. Rondom de Brink zijn aantal winkels, voornamelijk fashion en art, gesitueerd die hand in hand gaan met een aantal gezellig horecatenten, die zomers erg gezellig en druk zijn.

SINGER LAREN

Een bekend museum en theater voor Nederland en hiermee ook voor Laren waar voornamelijk exposities zijn van kunstenaars. Zo is er ook een grote expositie geweest over Nederlands bekendste (interieur)ontwerper Jan des Bouvrie.

POFFERTJESKRAAM

De voor het Gooi bekende poffertjeskraam van Laren, poffertjeskraam ‘de Haan’, laat al ruim 100 jaar vele mensen smullen van de heerlijke poffertjes en wafels. Als inwoners van ‘t Gooi ben je hier zeker geweest en is het altijd weer smullen genieten. Geopend van eind maart tot eind september en altijd geplaatst op de Brink te Laren.

KUNST IN LAREN

Laren is van oudsher een kunstenaarsdorp. Dit is nog steeds terug te herkennen aan de vele ateliers en exposities die hier aanwezig zijn of worden gehouden. In het centrum van Laren zit op praktisch elke hoek van de straat wel een kunstatelier met oude of moderne kunst.

SMALLE STRAATJES

Het oude dorp van Laren kent veel kleine straatje die kronkelend van of naar het centrum lopen. Dit zijn de straatjes waar vroeger de kunstenaars en de boeren woonde. De huizen, veelal lijkend op kleine boerderijen met rieten daken liggen met hun stuk grond gelegen aan deze straten of paden. Leuk om doorheen te wandelen maar nog leuker om er te wonen.

KASTEN VAN HUIZEN

In Laren en dan zeker buiten de oude dorpskern staan een flink aantal grote boerderijen en landelijke villa’s verscholen achter het groen of een lange oprijlaan. Veel bekende Nederlanders hebben hier ook hun stulpje gevonden en wonen met veel plezier en privacy in de prachtige lange rustige Larense lanen. Ben je groot bewonderaar van mooie huizen of wil je er graag in wonen is Laren de plek. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan want Laren staat al jaren in de top 10 van duurste gemeenten.

Werken in Laren

Laren is een prachtige omgeving om te werken. Van oudsher is Laren een kunstenaarsdorp. Dit vind je dan ook nog terug in het oude centrum van Laren door de aanwezige ateliers. In Laren zijn veel kantoren gevestigd in mooie vrijstaande panden waar de nodige kennis nodig is om verder te kunnen groeien als bedrijf. Laren is rijk voorzien van horeca en heeft dan ook geregeld mensen nodig voor de invulling van horeca vacatures. Een knusse plek om te werken, dat is Laren!

Bereikbaarheid Laren

Laren is zeer goed bereikbaar doormiddel van de snelweg A1 en de A27 en door verbindingswegen die vanuit de omliggende plaatsen rijken richting dit bekende dorp. Laren heeft geen treinstation en is wel te bereiken per bus vanuit de omliggende plaatsen uit het Gooi.

Makelaar in Laren

Benieuwd geworden naar het wonen in Laren? Laren prachtig gelegen in een groene en ruime omgeving met een dorpskern waar het altijd gezellig is.

Wilt u in de lijst met makelaars staan? gooiswonen@gmail.com
Bekijk het overzicht aan makelaars uit Laren.

Kaart van Laren

Winkelgebied van Laren

Het winkelgebied van Laren ligt rondom het middelpunt de Brink, waar de vijver met fontein is, en tijdens het seizoen de beruchte poffertjeskraam. Het winkelcentrum van Laren staat in het teken van fashion en mode.

Het altijd gezellig winkelgebied van Laren is rijkelijk gevuld met modezaken en dan vooral gericht op de vrouw. Naast de natuurlijk aanwezige winkels voor je dagelijks bestaan als een supermarkt, slager, bakker en drogist heeft het winkelgebied ook veel te beiden voor een gezellig onder onsje tijdens een kopje koffie, wijntje of verrukkelijke lunch.

Parkeren centrum Laren

In Laren kan je goed parkeren. Zo zijn er rondom het winkelgebied meerdere parkeerplaatsen aangelegd en is er ook nog de grote parkeerplaats bij het marktplein en het hertenkamp.

Borrelen en eten in Laren

De horeca van Laren is voornamelijk gecentreerd rondom de dorpskern, de Brink, leuke restaurants met mooie zonnige terrassen. Behalve aan de Brink liggen aan de doorgaande weg vanaf Bussum ook een aantal horeca gelegenheden net zoals aan de weg langs het centrum die het dorpshart met het marktplein verbind. Laren is absoluut een mooie gelegenheid om het glas te heffen.

ONTBIJTEN IN LAREN

Brink20
Centraal in het dorp ontbijten? Dat doe je bij Brink 20, vers brood en koffie met liefde geserveerd.
Hotel de Witte Bergen
Ontbijten al vanaf 7 uur ook wanneer je geen hotelovernachting hebt gehad. Gelegen aan de A1 ook een ideale plek voor zakelijke afspraken.

LUNCHEN IN LAREN

Mauve
Leuke plek, zeker in de zomer, voor een lekkere lunch. Gelegen aan het bekende kruispunt van de Brink, altijd wat te zien en te beleven.
Brink 20
Een gezellige en mooi ingerichte plek om te gaan lunchen na een middagje shoppen in Laren. Vriendelijk personeel en een verrukkelijke lunchkaart.
De Prinsemarij
Op leuke locatie en vlakbij parkeergelegenheden een ideale plek voor een gezonde lunch. Zomers voorzien van leuk terras!
Loetje
Gelegen aan het marktplein een bijzonder goede plek voor een lunch. Lekker menukaart en snelle service. Ook buiten lunchen behoort tot de mogelijkheden.
Nick Vollebregt
Net buiten het centrum van Laren ligt het authentieke Vollebregt. Leuk, gezellig en goed van lunch!
George LA
Gelegen aan de overkant van het Singer museum met prachtig groot terras. Een zomerse lunch kan hier niet ontbreken. Ook binnen veel ruimte voor gezelligheid tijdens de lunch.

BORRELEN IN LAREN

Café t’Bonte paard
Misschien wel Larens bekendste plek voor een borrel met de beruchte vrijdagmiddagborrels. Top locatie, veel te zien en lachen.
Mauve
Gelegen tegenover Bontepaard met een groot terras. Leuke horeca bestemming voor een borrel met vrienden of collega’s.
Brink 20
Een gezellige en knusse bistro met oog voor details als je het hebt over inrichting. Aanrader voor een gezellig drankje! Vaak op zondagmiddag optredens.
George LA
Typische plek voor in de zomer om te borrelen door het enorm grote zonnige terras.

DINEREN IN LAREN

Restaurant Mauve
Dineren in een leuk restaurant waar wisselende kunst wordt getoond.
Brink 20
Hip en gezellig restaurant, helemaal van deze tijd. Sprekend en smakelijk menu.
Restaurant de Prinsemarij
Restaurant gesitueerd in het oude politiebureau pand. Naast restaurant ook bekend om zijn ‘zomerbar’ en ‘winterbar’.
Restaurant Loetje
Bekend om zijn heerlijke happen. Echte aanrader is biefstuk Bali!
Bodega-Bodega
Tapas, Spaanse avond en meer.
De Coeswaerde
Leuk en eenvoudig restaurant. Naast pannenkoeken nog veel meer lekkers op de kaart.
L’Elefante Bianco
Italiaans eten, primitief maar goed en gezellig. Voor de kinderen een speelkelder.
La Vespa Pizzeria
Pizza’s eten zoals ze horen te zijn! Voor afhaal en op locatie eten. Aanrader!
Nick Vollebregt
Larens Jazz- en eetcafé. Volle avonden voorzien van gezelligheid, lekker eten en optredens.
George LA
Lekker eten op een top locatie! ’s Zomers buiten en met de winter warm binnen. Een verrassend menu met niet alledaagse kost.

UITGAAN IN LAREN

Laren heeft geen echte uitgaansgelegenheden die tot laat open zijn. Er kan geborreld worden tot sluitingstijd in de meeste restaurant en kroegen.